گزارش وبینار کارگروه تصویربرداری عصبی شاخۀ دانشجویی: مقدمه ای بر تصویربرداری وزن دیفیوژن (DWI)
این وبینار به همت کارگروه تصویربرداری عصبی شاخۀ دانشجویی نقشهبرداری مغز ایران در تاریخ 22 مرداد 1400 به سخنرانی آقای مهدی محمدی در بستر اسکای روم شاخه دانشجویی آزمایشگاه در ساعت 19 لغایت 21 برگزار شد.
گزارش وبینار کارگروه تصویربرداری عصبی شاخۀ دانشجویی نقشه برداری مغز ایران
عنوان وبینار:
مقدمه ای بر تصویربرداری وزن دیفیوژن (DWI)
سخنران :
مهدی محمدی ، دانشجوی دکترای تخصصی فیزیک پزشکی
زمان:
جمعه 22 مردادماه 1400 ، ساعت 19 الی 21
مختصری دربارۀ موضوع:
این وبینار به همت کارگروه تصویربرداری عصبی شاخۀ دانشجویی نقشهبرداری مغز ایران در تاریخ 22 مرداد 1400 به سخنرانی آقای مهدی محمدی در بستر اسکای روم شاخه دانشجویی آزمایشگاه در ساعت 19 لغایت 21 برگزار شد.
تصویربرداری وزن دیفیوژن (DWI) یکی از روش های پیشرفته تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) است. در این روش به اختصار هدف اغلب ارزیابی دقیق ساختار های مغزی از بابت انتشار مولکول های آب است که نقش مهمی در پیش آگاهی، تشخیص و طی پروسه درمان بیماری ها ایفا خواهد کرد. انجام و اجرای این سری وبینار ها یکی از بستر های مفید دانش پژوهان در زمینه تکنیک های پیشرفته نقشه برداری مغز و تصویربرداری عصبی است.
مبانی مورد بحث در این ارائه شامل سرفصل های زیر بود:
- ساختار کلی فیزیکی مبحث دیفیوژن و مبانی تصویربرداری آن در MRI
- توالی پالسی DWI
- ساختار سکانس DWI
- کیفیت تصویر و نحوه بهینه سازی
- پاتولوژی های رایج قابل تشخیص توسط تکنیک DWI
- تصویربرداری تنسور دیفیوژن (DTI)
- Tractography
در این وبینار به صورت جامع و از پایه در مورد روش تصویربرداری DWI و نحوه تصویربرداری آن توسط سخنران محترم بحث شد. ساختار و نحوه چینش توالی پالسی و سکانسی دیفیوژن مورد بحث قرار گرفت. سپس ویژگی های تصویربرداری دیفیوژن از نظر کیفیت تصویر، تصویرگیری و بهینه سازی مطرح شد. به صورت اجمالی یکسری از پاتولوژی های رایج قابل تشخیص با DWI توسط مدرس به وسیله تصاویر ارائه شد. همچنین جهت تکمیل مباحث بحث دیفیوژن، در مورد تصویربرداری تنسور دیفیوژن (DTI) و مبحث تراکتوگرافی مباحثی به حاضرین در جلسه ارائه شد. در خلال وبینار به سوالات شرکت کنندگان از طریق باکس چت اسکای روم پاسخ داده شد. در انتهای وبینار نیز برخی از شرکت کنندگان با دسترسی میکروفن توانستند سوال خود را به صورت شفاهی مطرح کنند.
دبیر کارگروه تصویربرداری عصبی: محمود محمدی صدر، دانشجوی کارشناسی رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
نوشته های مرتبط