راهاندازی آزمایشگاه "ماکاسکنر یا شبیهساز دستگاه ام آر آی"
آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز از جدیدترین خدمت خود "ماکاسکنر یا شبیهساز دستگاه امآرآی" رونمایی کرد.
سیستم ماک اسکنر آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز مشابه با اسکنر 3 تسلای پریزمای موجود در این مرکز است. از تجهیزات این سیستم میتوان به یک سیستم نمایشگر و اسپیکرهایی که در داخل آن تعبیه شده، اشاره کرد، به طوری که میتوان صدای انواع سکانسهای روتین در آزمایشگاه مانند EPI, T1-MPRAGE, T2 space, gre_field_map و موارد دیگر را در راستای واقعگرایی بیشتر برای آزمودنی خود پخش کرد. همچنین این سیستم شامل یک تخت متحرک، دوربین مانیتورینگ بیمار، سیستم ثبت میزان اکسیژن خون بوده و سرعت ورود و خروج تخت به داخل مگنت نیز قابل تنظیم است.
چرا از ماک اسکنر در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز استفاده میشود؟
- ماک اسکنر را میتوان برای شبیهسازی صدا و احساس یک اسکن MRI/fMRI واقعی استفاده کرد. ماک اسکنر قبل از اسکن واقعی به کودکان و شرکتکنندگان با حساسیت صوتی یا کلاستروفوبیا خفیف کمک میکند تا با محیط MRI سازگار شوند و در آن راحتتر باشند.
- آزمودنی برای بیحرکت ماندن در طول آزمون اصلی و کاهش میزان دادههای غیرقابل استفاده آموزش ببیند.
- محققین میتوانند اقدامات رفتاری (و اطلاعات دقیق حرکت سر) را از شرکتکنندگان در ماک اسکنر جمعآوری کنند.
تصویربرداری تشدید مغناطیسی یا MRI یک روش پرکاربرد برای تشخیص بیماریها و انجام مطالعات علوم شناختی است. هنگام استفاده از اسکنر MRI برای گرفتن تصاویر از مغز، بسیار مهم است که شرکتکنندگان سر (و بدن) خود را تا حد امکان ثابت نگه دارند. برخی از بیماران نمادی از کلاستروفوبیا یا ترس از فضای بسته را دارند و هر حرکت سر میتواند بر روی تصاویر و در نتیجه دادههای ارزشمندی که به ما اجازه میدهد به سؤالات تحقیق خود پاسخ دهیم تأثیر بگذارد.
سیستم ماکاسکنر (Mock Scanner) یا شبیهساز دستگاه امآرآی سیستمی است که محیط اسکن را شبیهسازی میکند و شرکتکنندگان میتوانند نحوه حضور در اسکنر را تجربه کنند و یاد بگیرند که چقدر باید بیحرکت بمانند.
لینک ثبت پروژه
نوشته های مرتبط