تخیل، همدلی را تقویت میکند
مطالعه جدیدی نشان میدهد که تخیل نقش مهمی در برانگیختن همدلی و تحریک رفتارهای خیرخواهانه ایفا میکند.
محققان دانشگاه مک گیل و دانشگاه آلبانی دریافتند که تصور کردن موقعیتهای پریشانی در زندگی فرد دیگری، باعث افزایش پریشانی شخصی و تمایل به کمک میشود.
این یافتهها نشان میدهد که تخیل یک ابزار قدرتمند برای تقویت همدلی و رفتارهای خیرخواهانه است.
نویسنده ارشد مطالعه، دکتر کیتلین گریر، گفت:وقتی میتوانیم خود را در موقعیت دیگران قرار دهیم، احتمال بیشتر وجود دارد که احساس همدلی و تمایل کمک به آنها داشته باشیم.
برای مطالعه، محققان از شرکت کنندگان خواستند که یک داستان کوتاه در مورد شخصی که در موقعیت پریشانی قرار دارد، تصور کنند. سپس، شرکت کنندگان از نظر میزان پریشانی شخصی و تمایل خود به کمک در داستان شخص ارزیابی شدند.
محققان دریافتند که شرکت کنندگانی که داستان را به طور واضحی تصور کرده بودند، احساس پریشانی بیشتری نسبت به کسانی داشتند که داستان را به طور مبهم تصور کرده بودند. همچنین، افرادی که داستان را به طور واضحی تصور کرده بودند، بیشتر تمایل داشتند که به شخص در داستان کمک کنند.
این یافتهها نشان میدهد که تخیل یک فرآیند فعال و آگاهانه است که میتواند بر احساسات و رفتارهای ما تأثیر بگذارد، طبق گفته گریرهنگامی که ما به طور واضحی خود را در موقعیت دیگران قرار میدهیم، بیشتر احتمال دارد احساس همدلی و تمایل به کمک به آنها را داشته باشیم.
محققان میگویند که یافتههای آنها میتواند برای افزایش همدلی و رفتارهای خیرخواهانه در جامعه مفید باشد. به عنوان مثال، معلمان میتوانند از داستانها و فعالیتهای تخیلی برای کمک به دانشآموزان در توسعه همدلی استفاده کنند. همچنین، سازمانهای خیریه میتوانند از تخیل برای ایجاد کمپینهایی استفاده کنند که بر احساس همدلی مردم تأثیر بگذارند.
همچنین گریر گفت: تخیل یک ابزار قدرتمند است که میتواند برای ایجاد یک دنیای بهتر استفاده شود. با استفاده از تخیل برای تقویت همدلی، میتوانیم به ایجاد جامعهای مهربانتر و دلسوزتر کمک کنیم.
نوشته های مرتبط