ورود / ثبت نام

تلاش برای ثبت سیگنال‌های مغزی با سیستم هشت کاناله‌ی محققان کشور

محققان دانشگاه صنعتی خواجه ‌نصیر در تلاش هستند تا سیستم کاشتنی/ پوشیدنی برای ثبت فعالیت الکتریکی غشایی از مغز را طراحی کنند که فاز نهایی آن با حمایت ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری‌های شناختی به زودی به پایان می‌رسد.

محققان دانشگاه صنعتی خواجه ‌نصیر در تلاش هستند تا سیستم کاشتنی/ پوشیدنی برای ثبت فعالیت الکتریکی غشایی از مغز را طراحی کنند که فاز نهایی آن با حمایت ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری‌های شناختی به زودی به پایان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، امیر مسعود سوداگر، مجری طرح، عنوان این طرح را «طراحی و ساخت یک سیستم کاشتنی/ پوشیدنی برای ثبت فعالیت الکتریکی غشایی از مغز» ذکر کرد و یادآور شد: این پروژه در آزمایشگاه مدارها و سیستم‌های مجتمع واقع در دانشکده‌ی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در حال اجرا است. وی با تاکید بر این که این طرح مورد حمایت ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی ‌و فناوری ریاست ‌جمهوری است، افزود: در این سیستم با قرارگیری آرایه‌های الکترودی روی غشای مغز، سیگنال‌های حاصل از فعالیت عصبی مغز دریافت می‌شوند.



نمونه‌ی اولیه از ماژول ثبت سیستم کاشتنی/ پوشیدنی برای ثبت فعالیت الکتریکی غشایی از مغز

 

سوداگر اضافه کرد: پس از قرارگیری الکترود روی غشاء، تقویت و دیجیتال‌سازی سیگنال‌های عصبی دریافت شده، توسط بخش الکترونیک انجام می‌شود و در نهایت سیگنال‌های دیجیتالی شده جهت نمایش و ذخیره‌سازی، توسط لینک رادیویی به کامپیوتر ارسال می‌شوند. این پروژه از حدود دو سال پیش با حمایت ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری‌های شناختی آغاز شده و اکنون در فاز نهایی است.

به گفته‌ی وی، دستاورد نهایی این پروژه ساخت یک سیستم ثبت هشت کاناله است که تمام مراحل طراحی و ساخت آن توسط پژوهشگران آزمایشگاه مدارها و سیستم‌های مجتمع انجام شده است.

مجری طرح خاطرنشان کرد: در این طرح ساخت سیستم الکتروکورتیکوگرافی (ECOG)برای ثبت سیگنال‌های عصبی از سطح قشر مغز مد نظر است که علاوه بر سیستم بهتر، در این روش نسبت به روش‌های مرسوم گذشته با ثبت واضح سیگنال‌ها اطلاعات بیشتری از مغز به دست می‌آید.

وی با بیان این که در این روش بعد از ساخت سیستم، قسمتی از استخوان جمجمه برداشته می‌شود یادآور شد: همچنین استفاده از این سیستم فناوری پیشرفته‌ای است که از سال 2006 مورد توجه قرار گرفته است. در واقع از آن زمان پزشکان و جراحان برای درمان بیماری‌ها و دانشمندان علوم اعصاب در زمینه‌ی مطالعه‌ی این علوم و علوم شناختی به مزایای ثبت سیگنال‌های مغزی پی بردند.

از جمله حوزه‌های تحقیقاتی دیگر این آزمایشگاه، می‌توان به پروژه های نظیر ارتباط بی سیم، پروتز بینایی، پردازش سیگنال‌های عصبی به منظور فشرده سازی و همچنین سیستم‌های تحریک الکتریکی اشاره کرد. اطلاعات آزمایشگاه مدارها و سیستم های مجتمع، در این لینک قابل دسترسی است.



نمونه هایی از محصولات طراحی و ساخته شده جهت دستیابی به سیستم کاشتنی/ پوشیدنی برای ثبت فعالیت الکتریکی غشایی از مغز

 

منبع:
http://www.isna.ir
http://cogc.ir

دیدگاه ها

برای ثبت دیدگاه کافیست وارد حساب کاربری خود شوید.

خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

با عضویت در خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از آخرین اخبار و رویدادها مطلع شوید.

پرداخت هزینه آزمایشات دریافت گواهی پشتیبانی
صفحه اصلی
جستجو
دسته بندی
باشگاه
حساب کاربری