طیف نگاری کارکردی مادون قرمز نزدیک (6)
سیستم های NIRS از نظر تکنولوژی ساخت به سه دسته تقسیم می شوند: 1. Continuous wave(CW) 2. Time domain(TD) 3. Frequency domain (FD)
انواع تکنیک های ساخت دستگاه fNIRS
سیستم های NIRS از نظر تکنولوژی ساخت به سه دسته تقسیم می شوند:
1. Continuous wave(CW):
در این سیستم ها نور به صورت پیوسته با شدت ثابتی ساطع می شود و پس از عبور از بافت، تغییرات شدت را اندازه گیری می کند. این سیستم ها ساده هستند و فرایند ثبت دیتا در آنها سریع است ولی مقدار مطلق تغییرات غلظت را نمی توان با استفاده از آنها محاسبه نمود بلکه تغییرات نسبی قابل محاسبه هستند.
2. Time domain(TD):
در این تکنیک یک پالس کوتاه از نور به داخل بافت تابیده می شود و مدت زمانی را که طول می کشد تا نور از بافت خارج شود را اندازه گیری می کنند. آشکارسازی معمولا با استفاده از یک دوربین و یا شمارش تک فوتونی همبسته با زمان با استفاده از لامپ های PMT صورت می گیرد. این روش حجم زیادی از اطلاعات را به ما می دهد اما گرانتر می باشد و روش پیچیده تری نیز می باشد. عیب اساسی این روش زمان طولانی برای ثبت داده ها و SNR پایین آن می باشد.
3. Frequency domain (FD):
در این روش نور تابش شده را به شکل مدوله وارد بافت می کند و سپس زمان پرواز (time of flight) متناسب با تغییر فاز نور ارسالی و آشکار شده می باشد. در این روش اطلاعات سریع تر از روش زمانی بدست آمده و SNR سیگنال های ثبت شده نیز بالاتر است ولی دارای الکترونیکی پیچیده و پرهزینه است.
نوشته های مرتبط