الکتروانسفالوگرافی (4)
الکتروانسفالوگرافی روشی غیرتهاجمی برای مطالعه فعالیت مغزی است که از رزولوشن زمانی بالایی برخوردار بوده و راه را برای تشخیص بسیاری از اختلالات نورولوژیکی و دیگر ناهنجاریهای بدن انسان هموار میسازد.
کاربردهای EEG
الکتروانسفالوگرافی روشی غیرتهاجمی برای مطالعه فعالیت مغزی است که از رزولوشن زمانی بالایی برخوردار بوده و راه را برای تشخیص بسیاری از اختلالات نورولوژیکی و دیگر ناهنجاریهای بدن انسان هموار میسازد. سیگنالهای EEG ثبت شده میتواند برای بررسی موارد زیر بکار گرفته شود:
- - مانیتورینگ سطح هوشیاری، بیهوشی و مرگ مغزی
- - مکانیابی نواحی آسیبدیده در اثر جراحت، سکته مغزی یا تومور
- - بررسی مسیرهای نورونی آوران (با ارائه تحریک و ثبت پتانسیل های برانگیخته)
- - مانیتورینگ تکامل و رشد مغزی
- - بررسی صرع و مکانیابی مبدا تشنج
- - بررسی اثر درمانهای دارویی
- - بررسی فیزیولوژی و اختلالات خواب
- - بررسی اختلالات ذهنی
- - ایجاد نوروفیدبک
- - بهبود، جایگزینی یا تکمیل خروجی سیستم اعصاب مرکزی
- - بکارگیری همزمان با سایر مدالیتههای تصویربرداری مغزی
فهرست بالا نشاندهندهی اهمیت بالای سیگنال EEG و پردازش و تفسیر آن میباشد.
بخش EEG، آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز مجهز به تقویتکنندههای بیوسیگنال 80 کاناله و 32 کاناله ساخت شرکت g.tec میباشد که میتوانند برای ثبت همزمان EEG و پارامترهای فیزیولوژیکی، ثبت EEG به هنگام تحریک فراجمجمهای الکتریکی یا مغناطیسی و یا ثبت همزمان EEG و fNIRS یا ثبت همزمان از دو آزمودنی بکار گرفته شود. تقویتکننده 32 کاناله وایرلس موجود در آزمایشگاه نیز ساخت شرکت g.tec بوده و امکان ثبت EEG به هنگام انجام فعالیتهای روزمره و یا حرکات ورزشی را فراهم مینماید. همچنین این آزمایشگاه دارای تقویتکننده 64 کاناله سازگار با MRI ساخت شرکت BRAIN PRODUCT است که امکان ثبت سیگنال EEG داخل اسکنر و همزمان با تصویربرداری fMRI را ممکن میسازد.
نوشته های مرتبط