ورود / ثبت نام

اجرای پروژه کشوری راه اندازی کلینیک‌های شناخت و حافظه با حمایت ستاد علوم شناختی

دکتر "مریم نوروزیان" مدیر پروژه راه اندازی کلینیک‌‌های اختلالات شناخت در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی پروژه کشوری کلینیک‌‌های اختلالات شناخت و حافظه افزود

دکتر "مریم نوروزیان" مدیر پروژه راه اندازی کلینیک‌‌های اختلالات شناخت در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی پروژه کشوری کلینیک‌‌های اختلالات شناخت و حافظه افزود: با راه اندازی این کلینیک‌‌ها، دوره‌های آموزشی برای آموزش متخصصان در حوزه سالمندی از مهر ماه امسال برگزار خواهد شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در دنیا در هر ثانیه دو نفر به سن 60 سالگی می‌رسند گفت: جمعیت دنیا در حال پیر شدن است و قاره آسیا بیشتر با پدیده سالمندی مواجه است.

وی گفت این کلینیک‌‌ها از یک سال و نیم گذشته ایجاد شده و افزود: با راه اندازی این کلینیک‌‌ها، فراخوان برای جذب متخصصان طب سالمندی انجام گرفت.

کلینیک‌‌های اختلالات شناخت و حافظه با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی راه اندازی شده است.

نوروزیان با اشاره به مطالعات خود در حوزه طب سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، یادآور شد: ۲۰ سال قبل که فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردم، اهمیت سالمندی برای کسی محرز نبود، از این رو با راه اندازی اولین کلنیک‌ سالمندی و اعلام فراخوان، افراد کمی اعلام آمادگی کردند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در این مدت، دوران آسانی بر ما نگذشت و امروز با افتتاح این کلینیک‌ها روز مهمی برای ما محسوب می‎شود، ادامه داد: دنیا در حال خاکستری شدن است به گونه‌ای که در هر ثانیه دو نفر به سن 60 سالگی می‌رسند از این رو در سال 2012 حدود 11 درصد جهان سالمند بود و این میزان در سال 2050 به 22 درصد افزایش خواهد یافت.

وی بالاترین نرخ سالمندی را مربوط به قاره آسیا دانست و اظهار کرد: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته رشد سالمندی ثابت مانده است ولی در ایران رشد سالمندی رو به افزایش است، به گونه‌ای که بر اساس آخرین آمارها 10 درصد جمعیت کشور سالمند است و این میزان در سال 2025 به 10.5 درصد و در سال 2050 به 27 درصد افزایش خواهد یافت و این در حالی است که بی سوادی به ویژه در میان زنان سالمند افزایش می‎یابد.

این محقق، بی سوادی را یکی از عوامل ابتلا به آلزایمر دانست و ادامه داد: آلزایمر یک بیماری وابسته به سن است و در کشورهای توسعه نیافته با شیب تند رو به افزایش است، ولی این بیماری در سال گذشته در آمریکا کاهش یافته و امیدهایی را در زمینه مهار این بیماری ایجاد کرده است.

به گفته وی در حال حاضر 50 میلیون بیمار مبتلا به دمانس در دنیا وجود دارد، ولی این میزان در سال 2020 به 75 میلیون و در سال 2030 به 135 میلیون بیمار بالغ خواهد شد.

مجری طرح کلینیک‌‌های شناختی و حافظه، با تاکید بر اینکه ما هنوز نمی دانیم بیماران مبتلا به آلزایمر چه حسی دارند، افزود: دو عامل سن بالا و ژنتیک در بروز دمانس موثر هستند. تا سن 60 سالگی اختلالات شناختی ثابت است و از این سن به بعد فراموشی آغاز می‌شود.

نوروزیان با تاکید بر اینکه در کشور ما این بیماری نسبت به سایر کشورها دیر تشخیص داده می‌شود، خاطر نشان کرد: فرآیند شروع آلزایمر 20 سال قبل از آنکه فرد متوجه آن باشد، شروع خواهد شد.

وی پیشگیری از ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش مصرف سیگار را از راههای جلوگیری از ابتلا به دمانس عنوان کرد و افزود: کلسترول بالا، مصرف الکل، چاقی، افسردگی، بی سوادی و عدم فعالیت از جمله عوامل ابتلا به دمانس است.

این محقق با تاکید بر اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: ولی داروهایی که برای درمان این بیماری عرضه شده برای پیشگیری از بیماری موثر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش‌های محافظت از مغز اشاره کرد و گفت: یادگیری مطالب جدید، رعایت مسایل پزشکی، دید مثبت نسبت به زندگی و فعالیت‌های جدید از جمله عواملی هستند که موجب خواهد شد مغز در معرض آسیب قرار نگیرد. مغز انسان برای آموختن و مدیریت ساخته شده است از این رو زندگی افرادی که مدت طولانی را با برنامه‌های تلویزیونی و یا شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند نگران کننده خواهد بود.

نوروزیان انجام امور خیریه، کشاورزی و نگهداری حیوانات را از دیگر از اقدامات برای حفاظت از مغز نام برد و در این باره توضیح داد: انسان نیاز دارد که به دیگران کمک کند از این رو انجام امور خیریه مغز را از آسیب دور می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اگر درمان فرد کمی زودتر صورت گیرد با عزت از دنیا خواهد رفت، گفت : اکنون در کشور هزاران دانشجوی جوان در حوزه‌های کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های روانشناسی و شاخه‌های آن در کشور داریم که می‎توانیم آنها را در این کلینیک ها دعوت به همکاری کنیم.

مجری طرح با اشاره به اجرای پروژه کشوری راه اندازی اولین کلینیک‌‌های شناخت و حافظه در بیمارستان روزبه در سال 2005 افزود: ما معتقدیم اگر تشخیص دمانس و آلزایمر پنج سال زودتر صورت گیرد، با استفاده از داروهای موجود می‌توانیم فراموشی را به تعویق بیندازیم که آگاهی رسانی به جامعه، نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کند.

منبع: http://cogc.ir

دیدگاه ها

برای ثبت دیدگاه کافیست وارد حساب کاربری خود شوید.

خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

با عضویت در خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از آخرین اخبار و رویدادها مطلع شوید.

پرداخت هزینه آزمایشات دریافت گواهی پشتیبانی
صفحه اصلی
جستجو
دسته بندی
باشگاه
حساب کاربری