اثر موزارت روی صرع: افسانه یا واقعیت؟
پژوهش جدید نشان میدهد که شواهد علمی قابل اعتمادی برای اثر مثبت موسیقی موزارت بر روی علائم صرع وجود ندارد.
اثر موزارت، ایدهای است که از یافتههای اولیه در دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفته است. برخی مطالعات ادعا کردهاند که گوش دادن به موسیقی موزارت میتواند اثرات مثبتی بر روی سلامت روانی داشته باشد. برای مثال، گفته شده است که گوش دادن به سونات KV448 موزارت میتواند هوش، خلاقیت و حافظه را افزایش دهد. اما بیشتر این ادعاها بدون پایه علمی هستند.
در سالهای اخیر، اثر موزارت یک تغییر دیگر را تجربه کرده است: برخی مطالعات گزارش کردهاند که کاهش علائم صرع در بیماران پس از گوش دادن به KV448. صرع یک بیماری عصبی است که با فعالیت غیرطبیعی در مغز همراه است و باعث تشنج میشود. تشخیص صرع میتواند دشوار باشد و نیازمند منابع زیادی است. به همین دلیل، برخی از پزشکان ممکن است به دنبال روشهای درمانی جایگزین باشند که میتوانند به بیماران کمک کنند.
اما یک تحلیل جامع جدید توسط ساندرا اوبرلایتر و یاکوب پیتشنیگ از دانشگاه وین، بر اساس تمام مطالعات علمی موجود در این زمینه، نشان داده است که شواهد قابل اعتمادی برای چنین اثر مفیدی از موسیقی موزارت بر روی صرع وجود ندارد. آنها در مجله معتبر Nature Scientific Reports مطالعه خود را منتشر کردهاند.
آنها یافتهاند که این اثر مزعوم میتواند بیشتر به گزارشهای انتخابی، نمونههای کوچک و روشهای نامناسب پژوهشی در این حوزه نسبت داده شود. آنها میگویند که «موسیقی موزارت زیبا است، اما متأسفانه نمیتوانیم انتظار کاهش علائم صرع از آن داشته باشیم».
این مطالعه نشان میدهد که شواهد علمی برای اثر مثبت موسیقی موزارت بر روی صرع ضعیف است. پزشکان و بیماران باید از این موضوع آگاه باشند و از موسیقی موزارت به عنوان یک درمان جایگزین برای صرع استفاده نکنند.
منبع: neurosciencenews
نوشته های مرتبط