ورود / ثبت نام

کپی مغز انسان روی تراشه‌های ۳ بعدی!

می‌توان با استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی رفتاری مشابه مغز واقعی ایجاد کرد. محققان سامسونگ و دانشگاه هاروارد روی توسعه فناوری برای کپی برداری از شبکه عصبی مغز انسان و سپس انتقال نقشه کپی برداری شده به تراشه سه بعدی کار می‌کنند تا چیپ مذکور بتواند از قابلیت‌های مغز بهره ببرد. در این صورت، سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی رفتاری مشابه مغز واقعی خواهند داشت و از ویژگی‌هایی نظیر انعطاف پذیری، قدرت یادگیری،‌ سازگاری با محیط اطراف و شناخت بهره خواهد برد.

براساس مقاله جدیدی که توسط دانشگاه هاروارد منتشر شده، سامسونگ ادعا می‌کند که می‌تواند نقشه عصبی مغز را مستقیما روی تراشه سه بعدی کپی کند. تحقیقات جدید سامسونگ و دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد ظاهرا توسعه تراشه حافظه با الهام از مغز امکان پذیر است.

در مقاله منتشر شده در نشریه  Nature Electronics، محققان سامسونگ و دانشگاه هاروارد می‌گویند می‌توان نقشه اتصال عصبی مغز را با استفاده از آرایه نانوالکترود کپی کرد. آن‌ها تصریح می‌کنند که آرایه نانوالکترود می‌تواند برای ضبط سیگنال‌های الکتریکی تولید شده توسط تعداد زیادی از سلو‌ل‌های عصبی موجود در مغز مورد استفاده قرار گیرد.

پس از کپی کردن این نقشه عصبی، می‌توان آن را روی یک شبکه سه بعدی با چگالی بالا از حافظه حالت جامد مانند حافظه فلش مورد استفاده در درایوهای حالت جامد یا RAM جاگذاری کرد. به گفته محققان، در نهایت این تراشه حافظه حاوی ویژگی‌های الگوبرداری شده مغز مانند قدرت یادگیری، سازگاری با محیط و شناخت خواهد بود.

در مقاله همچنین به این نکته اشاره شده که یکی از راه‌های در دسترس برای سرعت بخشیدن به جایگذاری نقشه عصبی، آپلود مستقیم نقشه روی یک تراشه حافظه است.

 

جابه جایی مرزهای هوش ماشینی، علوم اعصاب و فناوری نیمه هادی با وجود مشکلات بسیار

سامسونگ ظاهرا قصد دارد تحقیقات خود را در زمینه مهندسی نورومورفیک به عنوان بخشی از توسعه نیمه هادی‌های هوش مصنوعی ادامه دهد. از این رو یکی از محققان این پژوهش می‌گوید: «چشم اندازی که ارائه می‌دهیم بسیار بلند پروازانه است، اما تلاش برای دستیابی به چنین هدفی می‌تواند مرزهای هوش ماشینی، علوم اعصاب و فناوری نیمه هادی را جابه‌جا کند.»

با این حال، یک مشکل آشکار و یک پیچیدگی بزرگ وجود دارد. از آنجایی که مغز انسان دارای تقریباً ۱۰۰ میلیارد سلول عصبی با هزاران برابر پیوند سیناپسی بیشتر است، یک تراشه نورومورفیک ایده‌آل به حدود ۱۰۰ تریلیون واحد حافظه نیاز دارد.

این به وضوح یک چالش سخت برای هر شرکتی است که می‌خواهد به این فناوری دست پیدا کند. در هر حال ممکن است «سامسونگ» دریچه‌ای برای تحق هوش مصنوعی شبیه به مغز انسان باز کرده باشد، اما ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا کسی به این هدف بزرگ برسد.

منبع: ایسنا

دیدگاه ها

برای ثبت دیدگاه کافیست وارد حساب کاربری خود شوید.

خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز

با عضویت در خبرنامه آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز از آخرین اخبار و رویدادها مطلع شوید.

پرداخت هزینه آزمایشات دریافت گواهی پشتیبانی
صفحه اصلی
جستجو
دسته بندی
باشگاه
حساب کاربری