آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران (ISBM 2019) را برگزار کرد
سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در سالن همایشهای ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و بیش از ۵۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزههای مرتبط با مغز و نقشه برداری مغز گرد هم آمدند.
سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در سالن همایشهای ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و بیش از ۵۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزههای مرتبط با مغز و نقشه برداری مغز گرد هم آمدند. این سمپوزیوم همراه با سه پنل تخصصی، کارگاهها و سمینارهای جانبی و نشست بهارانهی پژوهشگران نقشه برداری مغز برگزار گردید.
به گفتهی دکتر محمدرضا آی رئیس سومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز ایران، این رویداد با هدف ایجاد همگرایی هرچه بیشتر، به روزرسانی و ارتقاء سطح آگاهی پژوهشگران و محققان در حوزهی علوم و فناوریهای شناختی به ویژه نقشه برداری مغز برگزار شد. در راستای ایجاد انگیزه در پژوهشگران و فناوران این حوزه برای بومیسازی تجهیزات و فناوریهای نقشه برداری مغز دومین جشنوارهی پژوهش و فناوری نقشهبرداری مغز نیز برگزار شد و فرصتی را برای شرکتهای دانش بنیان حیطهي نقشهبرداری مغز فراهم کرد تا محصولات و فناوریهای خود را معرفی کرده و به عرصهی ظهور بگذارند.
این رویداد صبح روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت، با سخنرانی دکتر محمدرضا آی پس از تلاوتی چند از آیات قرآن کریم و پخش سرود ملی، گشایش یافت. دکتر آی علاوه بر اشاره به اهداف برگزاری سمپوزیوم و جشنواره، به معرفی خدمات جدید افزوده شده به آزمایشگاه، و کارگاهها و سمینارهای برگزار شده در آزمایشگاه طی یک سال گذشته پرداخت. دکتر غلامعلی حسینزاده، دبیر علمی سمپوزیوم نیز پس از دکتر آی به ایراد سخنرانی پرداخت. پس از آن پژوهشگران همکار با آزمایشگاه در نشست بهارانهی پژوهشگران نقشه برداری مغز به مدت ۴۵ دقیقه گرد هم آمدند و در ادامه سخنرانیها و پنلها به شرح زیر انجام شد (عناوین سخنرانیها در پرانتز قید شده است):
چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت:
- دکتر حامد اختیاری (فضای پارامتری متدولوژیک در ترکیب tES و fMRI؛ از مکانیزم تا پیشبینی)
- دکتر رضا رستمی (اثرگذاری و پیشبینی کنندههای بالینی پاسخ به درمانهای rTMS در بیماران مبتلا به OCD مقاوم به درمان)
- پنل ۱: کاربردهای کلینیکی و تحقیقاتی تحریک مغزی به ریاست دکتر رضا رستمی (جزئیات پنل را اینجا ببینید.)
- دکتر رضا خسروآبادی (اختلاف ساختاری و عملکردی در اختلالات توسعهی عصبی)
- دکتر میر شهرام صفری (سیستم سروتونینی چگونه نقشه فعالیتی قشر بینایی را تغییر میدهد؟)
- پنل ۲: کاربردهای کلینیکی و تحقیقاتی سیگنالهای مغزی (جزئیات پنل را اینجا ببینید.)
ارائهی پوسترها نیز در دو بخش ۱۵ دقیقهای ما بین سخنرانیها انجام شد.
در پایان روز اول، دومین نشست سالیانهی دبیران و اعضای شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز ایران نیز به مدت یک ساعت و با حضور دکتر محمدرضا آی، دکتر حسین قدیری، دکتر عبدالحسین عباسیان و دکتر مریم وزیری برگزار شد. جزئیات این رویداد اینجا در دسترس است.
پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت:
- دکتر فرشته معتمدی (کاربرد fMRI در تحقیقات علوم اعصاب بر حیوانات)
- دکتر مریم وزیری (بازنمایی اشیا در مسیرهای بینایی پشتی- شکمی)
- دکتر گیو شریفی (fMRI و DTI در نقشه برداری مغزی پیش از جراحی: پیچیدگیها و کاربردها)
- پنل ۳: کاربرد نقشه برداری مغز در تصمیمگیری پیش از جراحی (جزئیات پنل را اینجا ببینید.)
- دکتر سید حمیدرضا نقوی (معنی به عنوان پایهای برای معماری مغز)
- دکتر حمید لطیفی (تصویربرداری نوری مغز)
- دکتر سید مهدی خلیق رضوی (بررسی دقیق مغز در سالخوردگی: استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی زودهنگام نقایص شناختی در بیماران مبتلا به دمانس)
(برای مشاهدهی بیوگرافی اساتید و چکیدهی تمامی سخنرانیها میتوانید اینجا کلیک کنید.)
همانطور که بیان شد دومین جشنوارهی پژوهش و فناوری نقشه برداری مغز نیز همزمان برگزار شد؛ ۱۰ شرکت و موسسه در این جشنواره حضور داشتند و با در اختیار داشتن غرفهای در محوطهی محل برگزاری سمپوزیوم به معرفی محصولات و خدمات خود به بازدیدکنندگان پرداختند. این مراکز عبارتند از:
- گروه آتیه درخشان ذهن
- آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
- موسسه آیندهی مغز
- انتشارات رویان پژوه
- شرکت زیست کنکاش توس
- شرکت طراحی نگار اندیشان
- شرکت مدینا طب گستر
- شرکت نیک تک فنآوری
- شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز ایران
- بایوبانک نقشه برداری مغز ایران
این جشنواره با استقبال شرکتکنندگان همراه بود.
در پایان روز دوم، مراسم اختتامیه به مدت ۳۰ دقیقه همراه با تقدیر از شرکتهای حاضر در جشنوارهی پژوهش و فناوری نقشه برداری مغز، معرفی نویسندگان مقاله و پوستر برتر و اهدای جوایز ایشان، اهدای جوایز برندگان دومین مسابقهی ملی ایده پردازی کاربردهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی و گرفتن عکسهای یادبود برگزار شد.
منتظر دیدار شما عزیزان در چهارمین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز هستیم.
نوشته های مرتبط