سیستم آنالیز حرکت مبتنی بر سنسور IMU
آنالیز حرکت با طیف گستردهای از کاربردهایش در پزشکی، مهندسی پزشکی، علوم ورزشی و صنایع ، مانند تجزیه و تحلیل عملکردهای ورزشی، بررسی و نظارت حرکت، تعاملات انسان و ماشین ، پروسس و ایجاد محتوا مبتنی بر ذخیره سازی تصاویر و فرآیندها، و بررسی های ویديویی و …بسیار مورد اهمیت است.
تغییرات جزیی در اندازهگیری حرکات بدن انسان میتواند در نتیجهگیری برای بیماریهای متفاوت نقش مهمی داشته باشد. برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها این تغییرات جزیی از اهمیت بالایی برخورد است. لذا درکاربردهای درمانی وسلامت، اندازهگیری دقیق الگوهای طبیعی حرکت، بدون وجود هر گونه حرکت مصنوعی بسیار مفید خواهد بود. ایده آل این است که سیستم طراحی شده برای شخص هیچ گونه ضرری نداشته باشد و کمترین وزن را بر بدن بیمار وارد نماید.
سیستم حرکتی مغز بیشتر در لوبهای فرونتال قرار دارد. از نواحی پیشحرکتی برای برنامهریزی و هماهنگی حرکات پیچیده شروع شده و به قشر حرکتی اولیه ختم میشود، جایی که خروجی نهایی به سمت نخاع فرستاده شده تا باعث انقباض و حرکت عضلات خاص شود. به عنوان مثال، بروز آسيب حركتي در يك اندام فوقاني به عنوان يكـي از پيامدهاي بسيار شايع سكته مغزي است و اصـليتـرين عامـل ناتوان كننـده و وابـستگي در ADL بـهشـمار مـيآيـد. از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد، آتاکسی میباشد. آتاکسی کنترل ضعیف عضلانی را توصیف میکند که باعث ایجاد حرکات ارادی ناشیانه میشود. ممکن است در راه رفتن و تعادل، هماهنگی دست مشکل ایجاد کند.
بنابراین ارزیابی حرکت اندامهای مختلف جهت آنالیز نقشه مغزی و تاثیر آن بر بیماریهای مختلف عصبی، امری بسیار حیاتی و مفید خواهد بود. به عبارت دیگر، این سیستم جهت تفسیر مطالعات هم افزایی مغز و عضله میباشد که نشان میدهد آزمودنیهای انسانی هنگام انجام حرکات اندام از رمزگذاری تغییرناپذیر الگوهای حرکتی استفاده میکنند.
ترکیب سیستم یادشده با دستگاههای دیگر ثبت سیگنال و نقشه مغزی میتواند پنجره جدیدی برای محققین علاقهمند کشور به علم نوروساینس را باز کند. فیوز کردن سیگنال یک رویکرد ممکن برای حل مشکل دستورات کنترل میباشد که در آن برخی از سیگنالهای غیر EMG با سیگنالهای EMG ترکیب میشوند تا اطلاعات کافی برای رمزگشایی شدت حرکت ارائه دهند.
ترکیب سیستم ارزیابی حرکتی و سیستم واقعیت مجازی آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز، این امکان را میدهد تا محققین با آنالیز سیگنال ثبت شده از حرکت اندامها در حین انجام تسک واقعیت مجازی به نتایج جدیدی در تحقیقات در این زمینه دستیابند.
با افزایش روزافزون کاربرد نرم افزارهای شبیهسازی در مباحث علوم حرکتی و بیومکانیک و به کارگیری آنها در آنالیز و تشخیص مشکلات سیستم اسکلتی عضلانی بدیهی است که اندازهگیری پارامترهای کینماتیکی نقش مهم و پررنگی در این فرآیند دارد
کارشناسان این بخش


