تصویربرداری تشدید مغناطیسی (25)
تصاویر حاصل از روش ام ار آی باید بتواند کنتراست لازم بین بافت ها و پاتولوژی های مختلف ایجاد کند.
انواع تصویربرداری و اخذ داده در ام آرآی:
تصاویر حاصل از روش ام ار آی باید بتواند کنتراست لازم بین بافت ها و پاتولوژی های مختلف ایجاد کند. مشخصات کنتراست هر تصویر به وسیله پارامترهای ذاتی (که مربوط به مشخصات بافت های بدن است و غیرقابل تغییر هستند) و غیرذاتی (که قابل تغییر هستند) ایجاد می شود.
پارامترهای ذاتی شامل زمان آسایش T1، زمان آسایش T2 و دانسیته پروتونها و ... می باشد. پارامترهای غیرذاتی نیز شامل زمان اکو، زمان تکرار، زاویه فلیپ، زمان اینورژن و ... میباشد.
سیگنالهای دریافتی توسط سیستمهای MRI، حاوی اطلاعات بسیار زیادی بوده که میتواند در استخراج اطلاعات فیزیکی و شیمیایی جسم و یا بافت مورد نظر، به کار گرفته شود.
در صورتیکه در یک ناحیه شدت سیگنال بالاتر باشد تصویر آن سفیدتر و اگر شدت سیگنال کمتری داشته باشد تصویر آن تیره تر دیده می شود و برخی نواحی نیز دارای سیگنال بینابینی (سایه های خاکستری در بین سیاه و سفید) دارند. در صورتیکه در زمان TE مولفه عرضی از بردار مغناطیسی بزرگ باشد سیگنال قوی خواهیم داشت و اگر مولفه عرضی بردار مغناطیسی کوچک باشد دامنه سیگنال دریافتی توسط کویل کاهش داشته و آن منطقه در تصویر تیره تر دید می شود.
با توجه به اطلاعات مطلوب، سیستم MRI برنامهریزی میگردد و در نهایت تصویر سازی به یکی از روشهای زیر و یا روشهای ترکیبی نمایش داده میشود.
نوشته های مرتبط