گزارش برگزاری دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران، بزرگترین رویداد حوزهی نقشه برداری مغز کشور، مهر ۱۳۹۷
دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران (ISBM2018) توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و با هدف ایجاد همگرایی بیشتر در توسعهی علوم و فناوریهای نقشهبرداری مغز و به روز رسانی اطلاعات پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه، در تاریخ ۱۸ و ۱۹ مهر ۱۳۹۷ در سالن همایشهای ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران (ISBM2018) توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و با هدف ایجاد همگرایی بیشتر در توسعهی علوم و فناوریهای نقشهبرداری مغز و به روز رسانی اطلاعات پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه، در تاریخ ۱۸ و ۱۹ مهر ۱۳۹۷ در سالن همایشهای ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دکتر محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز بیان کرد: با توجه به استقبال از اولین سمپوزیوم که مهر سال گذشته برگزار شد، این نتیجه کسب شد که میتوان با تمرکز بیشتر روی مباحث علمی مشترک در حوزه نقشه برداری مغز، نیازهای پژوهشی را در زمینهی ترویج و شناسائی پتانسیلهای موجود کشور به اساتید، دانشجویان، محققین و نیز علاقهمندان معرفی کرد.
دکتر حسین قدیری معاون اداری و مالی و مدیر ترویج و آموزش آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و مدیر اجرایی سمپوزیوم، ترویج، توسعه و ارتقاء توانمندسازی تحقیقات کشوری در حوزهی علوم شناختی و مغز که یکی از حوزههای مهم و تراز اول دنیا به حساب میآید را از رسالتهای اصلی آزمایشگاه برمیشمارد و با تاکید بر اهمیت شناختن مغز ناشناختهی انسان، برگزاری چنین رویدادهایی را اقدامی ضروری میداند. از این رو برگزاری دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران با حضور سخنرانان برجستهی داخلی و بینالمللی، همراه با برنامههای جانبی متنوع شامل کارگاهها، سمینارها و نشستهای تخصصی در دستور کار آزمایشگاه قرار گرفت و در ماه جاری برگزار شد.
خوشبختانه در دومین سمپوزیوم با تنوع بیشتر در برنامهها و مباحث و علاوه بر آن در برنامههای جانبی این امید وجود داشت که شرکت کنندگان به قدر کافی از این رویداد بهره برند.
همزمان با دومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز، اولین جشنوارهی پژوهش و فنآوری نقشهبرداری مغز نیز با هدف هدایت و معرفی توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان در حوزهی نقشهبرداری مغز برگزار گردید. در این جشنواره شرکتهای دانش بنیان این حوزه برای معرفی محصولات و خدمات خود مورد حمایت آزمایشگاه قرار گرفتند و با در اختیار داشتن فضای نمایشگاهی رایگان، ارتباط خود را با پژوهشگران و اساتید حوزهی نقشهبرداری مغز نزدیکتر کرده و فنآوریهای خود را با این پژوهشگران به اشتراک گذاشتند. پس از فراخوان به شرکت در جشنواره، ۱۱ شرکت که در ادامه اسامی آنها را مشاهده میکنید، انتخاب شدند و در سمپوزیوم حضور یافتند:
- موسسه تحقیقات علوم رفتاری شناختی سینا
- بیتا نگار افزار
- پرتو دانش
- آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
- زبان آزمای بالینی شناختی
- زیست راه دانش
- زیست کنکاش توس
- کیمیا کهربای مبین
- کیمیاگران حکیم نو اندیش
- مدینا طب گستر
- کلینیک فوق تخصصی مغز و شناخت
این رویداد، چهارشنبه ۱۸ مهر، با سخنرانی دکتر محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه آغاز شد و سپس سخنرانیها به ترتیب برنامه انجام شد (برای مشاهدهی بیوگرافی سخنران و چکیدهی سخنرانیها میتوانید اینجا کلیک کنید):
- دکتر حبیب زایدی (۹:۴۵ تا ۱۰:۳۰) : پیشرفتهایی در زمینهی تصویربرداری عصبی مولکولی با استفاده از PET و PET/MRI
- دکتر گیو شریفی (۱۱ تا ۱۱:۴۵) : برش جمجمه در حالت بیداری برای به حداکثر رساندن بخشبرداری گلیوما: چالشها و نتایج
- دکتر مریم نوروزیان (۱۱:۴۵ تا ۱۲:۳۰) : قشر پری فرونتال، بخش انسانی مغز
- دکتر سید کمالالدین ستارهدان (۱۴ تا ۱۴:۴۵) : استفاده از سیگنالهای HRV مستخرج از سیگنالهای fNIRS بهمنظور ارزیابی میزان استرس
- دکتر علی مطیع نصرآبادی (۱۴:۴۵ تا ۱۵:۳۰) : تخمین ارتباطات مؤثر به کمک اطلاعات کدشده در مدل شبکه عصبی مصنوعی سریهای زمانی مغزی
- دکتر منصور فاتحی (۱۶:۱۵ تا ۱۷) : مبانی، روشها و چالشهای بیوبانک نقشهبرداری مغز ایران
- دکتر رضا زمردی (۱۷ تا ۱۷:۴۵): استفاده از تحریک وابسته جفت شده برای بررسی نوروپلاستیسیتی در انسان و القای تغییر مرتبط کارکردی
در انتهای روز اول نخستین نشست شاخهی دانشجویی نقشه برداری مغز نیز به مدت دو ساعت از ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ و شامل برنامههای متنوع در همان محل برگزار شد. متن خبر مربوط به نشست در بخش اخبار وبسایت در دسترس است.
در روز دوم نیز سخنرانیها طبق برنامهی زیر انجام شد:
- دکتر حمید سلطانیانزاده (۹ تا ۹:۴۵) : برآورد و کاربرد اتصالات مغزی در سلامت و بیماری
- دکتر فرزاد توحیدخواه (۹:۴۵ تا ۱۰:۳۰) : تحریک الکتریکی فراجمجمهای و فعالیتهای عصبشناختی
- دکتر رضا رستمی (۱۱ تا ۱۱:۴۵) : بررسی اثربخشی تحریک مکرر مغناطیسی فراجمجمهای (rTMS) بر علائم شناختی بیماران مبتلا به افسردگی: مطالعهای گذشتهنگر
- دکتر محمدعلی عقابیان (۱۱:۴۵ تا ۱۲:۳۰) : روشهای تصویربرداری عصبی جهت نقشهبرداری مغز انسان
- دکتر سعید صانعی (۱۴ تا ۱۴:۴۵) : EEG-fMRI جهت شناسایی منابع سطحی و عمیق مغزی
- دکتر شاهین نصر (۱۴:۴۵ تا ۱۵:۳۰) : کاربرد تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی با دقت بالا در تحقیقات درک بینایی
- دکتر حامد نیلی (۱۶:۱۵ تا ۱۷) : فراتر از ارتباطات کارکردی مغز: ارتباطات توصیفی
- دکتر محمدرضا ناظم زاده (۱۷ تا ۱۷:۴۵) : نوروپلاستیسیتهی مغز در fMRI و DTI
پس از اتمام سخنرانیها، به مدت ۳۰ دقیقه مراسم اختتامیه شامل برنامههای زیر برگزار شد:
- سخنرانی دکتر قدیری معاونت مالی و اداری آزمایشگاه
- پخش کلیپ تهیه شده از دو روز برگزاری سمپوزیوم
- اهدای جوایز و تقدیر از برندگان مسابقات ملی fMRI و BCI که اسامی آنان پیش از این در بخش اخبار وبسایت آزمایشگاه اعلام شده بود.
- اعلام برندهی پوستر برتر سمپوزیوم و تقدیر از وی؛ آقای سبحان همتی با مقالهای تحت عنوان:
Different inter-hemispheric mutual information within GLM region of interest during concrete and abstract word mental imagery
نوشته های مرتبط