دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران (ISBM2018) توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و با هدف ایجاد همگرایی بیشتر در توسعهی علوم و فناوریهای نقشهبرداری مغز و به روز رسانی اطلاعات پژوهشگران و اندیشمندان این حوزه، در تاریخ ۱۸ و ۱۹ مهر ۱۳۹۷ در سالن همایشهای ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دکتر محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز بیان کرد: با توجه به استقبال از اولین سمپوزیوم که مهر سال گذشته برگزار شد، این نتیجه کسب شد که میتوان با تمرکز بیشتر روی مباحث علمی مشترک در حوزه نقشه برداری مغز، نیازهای پژوهشی را در زمینهی ترویج و شناسائی پتانسیلهای موجود کشور به اساتید، دانشجویان، محققین و نیز علاقهمندان معرفی کرد.
دکتر حسین قدیری معاون اداری و مالی و مدیر ترویج و آموزش آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و مدیر اجرایی سمپوزیوم، ترویج، توسعه و ارتقاء توانمندسازی تحقیقات کشوری در حوزهی علوم شناختی و مغز که یکی از حوزههای مهم و تراز اول دنیا به حساب میآید را از رسالتهای اصلی آزمایشگاه برمیشمارد و با تاکید بر اهمیت شناختن مغز ناشناختهی انسان، برگزاری چنین رویدادهایی را اقدامی ضروری میداند. از این رو برگزاری دومین سمپوزیوم تازههای نقشه برداری مغز ایران با حضور سخنرانان برجستهی داخلی و بینالمللی، همراه با برنامههای جانبی متنوع شامل کارگاهها، سمینارها و نشستهای تخصصی در دستور کار آزمایشگاه قرار گرفت و در ماه جاری برگزار شد.
خوشبختانه در دومین سمپوزیوم با تنوع بیشتر در برنامهها و مباحث و علاوه بر آن در برنامههای جانبی این امید وجود داشت که شرکت کنندگان به قدر کافی از این رویداد بهره برند.
همزمان با دومین سمپوزیوم تازههای نقشهبرداری مغز، اولین جشنوارهی پژوهش و فنآوری نقشهبرداری مغز نیز با هدف هدایت و معرفی توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان در حوزهی نقشهبرداری مغز برگزار گردید. در این جشنواره شرکتهای دانش بنیان این حوزه برای معرفی محصولات و خدمات خود مورد حمایت آزمایشگاه قرار گرفتند و با در اختیار داشتن فضای نمایشگاهی رایگان، ارتباط خود را با پژوهشگران و اساتید حوزهی نقشهبرداری مغز نزدیکتر کرده و فنآوریهای خود را با این پژوهشگران به اشتراک گذاشتند. پس از فراخوان به شرکت در جشنواره، ۱۱ شرکت که در ادامه اسامی آنها را مشاهده میکنید، انتخاب شدند و در سمپوزیوم حضور یافتند:
این رویداد، چهارشنبه ۱۸ مهر، با سخنرانی دکتر محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه آغاز شد و سپس سخنرانیها به ترتیب برنامه انجام شد (برای مشاهدهی بیوگرافی سخنران و چکیدهی سخنرانیها میتوانید اینجا کلیک کنید):
در انتهای روز اول نخستین نشست شاخهی دانشجویی نقشه برداری مغز نیز به مدت دو ساعت از ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ و شامل برنامههای متنوع در همان محل برگزار شد. متن خبر مربوط به نشست در بخش اخبار وبسایت در دسترس است.
در روز دوم نیز سخنرانیها طبق برنامهی زیر انجام شد:
پس از اتمام سخنرانیها، به مدت ۳۰ دقیقه مراسم اختتامیه شامل برنامههای زیر برگزار شد:
Different inter-hemispheric mutual information within GLM region of interest during concrete and abstract word mental imagery