آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز سال نو را پیشاپیش خدمت تمامی همراهان گرامی تبریک عرض می‌کند.

امید است سالی سرشاز از سلامتی، شادکامی و موفقیت، پیش روی تمامی هموطنان عزیز باشد.

تازه‌های علم و فناوری

مصرف روزانه‌ی کافئین می‌تواند ماده‌ی خاکستری مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

کافئین پرمصرف‌ترین ماده سایکواکتیو (روانگردان) در جهان است. محققان دانشگاه بازل اکنون نشان‌داده‌اند که مصرف منظم کافئین می‌تواند ماده‌ی خاکستری مغز را تغییر دهد. هیچ شکی وجود ندارد که کافئین به اکثر ما کمک می‌کند تا هوشیارتر باشیم. با این حال، اگر در شب مصرف شود، می‌تواند خواب ما را مختل کند.

ارتباط بین خواب ضعیف و تجمع آمیلوئید بتا در آینده

بر اساس یک مطالعه جدید، تجمع پروتئین در مغز افرادی که در سالهای قبل نمیتوانستند خوب بخوابند، بیشتر است. جوزف وینر ، دانش آموخته دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی که اکنون فوق دکترا در دانشگاه استنفورد است و همکارانش علاقه مند بودند بدانند آیا خواب می تواند چگونگی تغییر مغز به مرور زمان را پیش بینی کند یا خیر.

تعداد زیادی از بهبود یافتگان بیماری کووید-19 از اختلالات شناختی رنج خواهند برد.

دکتر سانجی کومار، سخنران ارشد روانشناسی در دانشگاه بروکس آکسفورد می گوید:" درک عواقب عصبی-روانی و شناختی کووید 19 از آنجایی اهمیت دارد که میلیون ها نفر توسط این ویروس بیمار شده و بسیاری از آن ها تشخیص داده نمی شوند. این شرایط ظرفیت افراد برای کار مفید، مدیریت اقتصادی، تصمیم گیری درست و ایفای نقش در فعالیت‌های روزمره خانوادگی را تحت تاثیر قرار می دهد.

تفاوت در الگوهای راه رفتن می تواند نوع ضعف شناختی در افراد مسن را پیش بینی کند.

یک مطالعه ی جدید توسط تیم تحقیقاتی کانادایی، که توسط محققان لندنی از موسسه تحقیقات سلامت لاسون و Western University رهبری می شوند، الگوهای راه رفتن و عملکرد مغزی 500 داوطلب را که در این آزمون بالینی شرکت کرده بودند، ارزیابی کرده اند. یافته های این محققان در ژورنال Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association منتشر شده است.

تحریک عمیق مغزی از وقوع تشنج های صرعی در مدل های موشی جلوگیری می‌کند.

محدود کردن فعالیت های صرعی که از یک یا چند ناحیه‌ی بیمار در لوب تمپورال مغز نشات می گیرند، بسیار مشکل است. بسیاری از بیماران مبتلا به صرع لوب تمپورال، عمدتا به درمان های شامل داروهای ضد صرع، پاسخ نمی دهند و در نتیجه نواحی آسیب دیده ی مغزی باید با عمل جراحی برداشته شوند. متاسفانه این پروسه تنها به یک سوم بیماران پاسخ می‌دهد، بنابراین توسعه‌ی رویکردهای جایگزین اهمیت بسیاری دارد.

رویدادها

مجموعه وبینارهای برگزار شده توسط آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در زمستان ۱۳۹۹

۱ دی تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

مجموعه کارگاه‌های برگزار شده‌ی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در زمستان ۹۹

۱ دی تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

مرحله‌ی نهایی چالش ملی با موضوع پیش‌بینی سن بر اساس ویژگی‌های مورفولوژی تصاویر MRI ساختاری

۲۵ دی ۱۳۹۹

برگزاری شورای علمی و فناوری آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز

۲۵ اسفند ۱۳۹۹

برگزاری مجموعه مشاوره‌های پژوهشی

۱ دی تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

رویدادهای برگزار شده توسط شاخه دانشجویی نقشه برداری مغز

۱ دی تا ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

شناسنامه